Dijaška organizacija – DOG

Nekaj informacij o DOG

Dijaška organizacija je skupnost vseh dijakov Gimnazije Novo mesto. Z njeno pomočjo dijaki uresničujemo svoje interese in si izmenjujemo mnenja. Vodstvo DOG Eva Puhek, Anja Mitrović in Adam Šiško redno sodelujejo z vodstvom šole pri izvajanju programa šole in dejavnostih, ki jih ob različnih priložnostih pripravlja šola. V svetu šole sta predstavnici dijakov Tanje Topič in Tare Štravs Duvnjak. DOG sodeluje tudi z Dijaško organizacijo Slovenije (DOS), ki združuje predstavnike vseh srednjih šol Slovenije.

Na Facebook strani Dijaške organizacije Gimnazije Novo mesto lahko slediš vsem aktualnim dogodkom in novicam.

DOS

Nekajkrat letno se vsi predstavniki srednjih šol sestanemo na sejah v parlamentu v Ljubljani, ki jih organizira DOS. Obravnavamo aktualno problematiko, vezano na dijake in s skupnimi mnenji iščemo čim boljše rešitve. Več o DOS najdete na dijaska.org.

Vse dijake vabimo, da se čim aktivneje vključijo tudi v delovanje DOS-a. Sodelujejo lahko denimo v raznih odborih DOS-a. Več na povezavi.

Sestanki DOG

Interese dijakov zastopamo predstavniki razrednih skupnosti, navadno so to predsedniki razredov, ki se srečujemo najmanj enkrat mesečno v knjižnici šole. Na sestankih obravnavamo različne aktualne teme in se dogovarjamo o skupnih akcijah (npr. novoletni koncert, akcije za pomoč socialno šibkejšim dijakom …).

Vprašanja in predlogi

Imaš tudi ti, dragi dijak/draga dijakinja, kakšen predlog, vprašanje ali bi nam rad še kaj sporočil?Piši nam na dog@gimnm.org ali nas obišči na naši Facebook strani, kjer lahko stopiš z nami v stik. Ali pa se obrni na svojega predstavnika v dijaškem parlamentu in predsednika. Za vsako prispelo sporočilo se že vnaprej zahvaljujemo, nanj bomo poskusili odgovoriti v čim krajšem času in v roku enega tedna.

Vodenje DOG

Predsednica: Eva Puhek
Podpredsednica: Anja Mitrović
Podpredsednik
: Adam Šiško

Mentor: Blaž Zabret

Dijaške novice

Dijaške novice lahko spremljate na povezavi.