Dobrodelna novoletna prireditev

DOGODKI

Biologija

Na državnem tekmovanju o sladkorni bolezni 24. 11. 2007, v Šempetru pri Novi Gorici, so se tri dijakinje novomeške gimnazije, ki so se na tekmovanje pripravljale pod vodstvom mentorice Barbare Bajc Šerovič, odlično izkazale: Janja Mirtič in Špela Zupančič sta prejeli zlato priznanje, Maja Hrastar pa srebrno priznanje.

 

 

Kemija

Jernej Zupančič, Maja Bregar, Kaja Primc in Eva Pušavec so 12. decembra prejeli nagrado Mestne občine Novo mesto za raziskovalno delo mladih.

 

V mesecu decembru smo novomeški gimnazijci namesto tradicionalnega božično−novoletnega bazarja pripravili zabavno kulturno prireditev, s katero smo želeli popestriti decembrske dni. Sodelovali so: gimnazijski pevski zbor, godalni kvartet, solisti in gledališka skupina Goga, imitator ter celo profesorji. Prireditev je imela, tako kot pred njo bazar, humanitarno noto. Denar, ki smo ga zbrali, smo namenili šolskemu skladu »Za boljše možnosti«.

S krajšim kulturnim programom smo že 6. 12. 2007 popestrili starševski večer, celotno prireditev za dijake pa smo izvedli 11. in 14. 12. 2007 v prostorih Planeta TUŠ.

Dijaki so z nekaterimi točkami sodelovali tudi na prireditvi Mestne občine Novo mesto ob dnevu društev humanitarnih dejavnosti.