Dobrodelna košarica za Varno hišo v Novem mestu

Interact Gimnazije Novo mesto vabi dijake in zaposlene, naj v četrtek in petek, 16. in 17. 9., sodelujejo v akciji Dobrodelna košarica za Varno hišo.

Kaj je Varna hiša?

Varna hiša je socialnovarstveni program, ki deluje v okviru Društva življenje brez nasilja Novo mesto. Novomeška Varna hiša, ki je bila ustanovljena leta 1999 med prvimi v Sloveniji, je namenjena ženskam in materam z otroki, ki so žrtve nasilja in potrebujejo varen prostor, kamor se lahko zatečejo pred povzročiteljem nasilja oz. se umaknejo iz okolja, kjer so izpostavljeni nasilju. Tu žrtve pod vodstvom strokovnih delavk dobijo pomoč, da se lahko postavijo na noge in pričnejo z novim življenjem, varnim zanje in njihove otroke. Od ustanovitve do junija letošnjega leta je v novomeški varni hiši bivalo prek 600 uporabnic in njihovih otrok.

Sedaj je v Varni hiši začelo primanjkovati osnovnih življenjskih potrebščin, kot so hrana in higienski pripomočki. Zato smo se člani kluba Interact Gimnazije Novo mesto odločili, da jim z akcijo Dobrodelna košarica za Varno hišo priskočimo na pomoč.

Akcija bo potekala v četrtek in petek, 16. in 17. septembra, prvi dve šolski uri ter med glavnim odmorom. Zbirali bomo:

  • higienske potrebščine,
  • hrano z daljšim rokom uporabe,
  • gospodinjske potrebščine,
  • čistila in
  • šolske potrebščine.

Dobrodošla so tudi drobna darilca za otroke in ostale uporabne reči. Dobrodelna košarica bo postavljena na mizi pred zbornico. O akciji si lahko še enkrat preberete na plakatih na oglasnih deskah.

Ker so nekateri izzivi preveliki, da bi jih reševali sami, se pridružite akciji in postanite del spremembe. Skupaj nam bo uspelo!