DOS 2020/21

V šolskem letu 2020/21 smo navkljub šolanju na daljavo uspeli realizirati kar nekaj zastavljenih ciljev, ki si jih je zastavilo vodstvo DOG-a.

Oktober:

Naša prva naloga, ki smo si jo zadali, je bila uspostavitev Instagrama DOG. Tako smo skupaj z s skupino zagretih dijakov in nekaterih profesorjev ustvarili skupino, ki je redno objavljala fotografije, na katerih je bil ujet trenutek dogajanja na naši šoli.

Seveda pa šole ne bi bilo brez učiteljev. Zato smo proslavili smo svetovni dan učiteljev (5. 10.). Vsakemu učitelju na naši šoli smo podarili drobno pozornost in jim na tak način pokazali, da jih cenimo. Morda smo jim celo polepšali dan.

Kot vemo, je mesec oktober posvečen ozaveščanju o raku na prsih. Zato smo v okviru DOG organizirali en roza dan, ko smo vsi nosili vsaj en kos roza oblačila. Na ta način smo prispevali kamenček v mozaiku rožnatega oktobra in spomnili dijake na resnost te bolezni..

November:

Kar nekaj let je že tradicija na naši šoli, da proslavljamo dan našega gimnazijskega puloverja. To je dan ko vsi, tako dijaki kot profesorji, oblečemo naš gimnazijski pulover in z njim pridemo v šolo. Kljub temu, da je letos dan puloverja padel v obdobje šolanja na daljavo, nismo želeli te tradicije prekiniti. Zato smo se potrudili in zbrali fotografije vaših dijakov in profesorjev, ki so na ta dan nosili naš pulover. Kolaž fotografij smo objavili na našem Intagramu.

December:

Navkljub težkim razmeram, nismo pozabili na to, da je prednovoletni čas namenjen drobnim pozornostim. Tako smo na daljavo izvedli Božičkov pošto, kjer so si dijaki po pošti (snail mail) anonimno med seboj pošiljali pisma podpore in dobrih misli, izvedli smo uprizoritev Božičkove predstave, ki so si jo lahko preko Zoom-a ogledali otroci naših profesorjev, pripravili pa smo tudi video novoletno voščilnico in jo objavili na Instagramu.

Januar – junij:

V drugi polovici leta nas volja do dela ni zapustila, čeprav je bilo naše delo oteženo zaradi zdravstvene situacije in bližine mature. Tako smo kmalu po novem letu sodelovali v debati z Gimnazijo Bežigrad. Pomerila sta se Rok Rudman (GIMNM) in Simon Trussevich (GIMB)  Angažirano smo sodelovali tudi v delovni skupini Dijaške organizacije Slovenije, ki je skupaj z Ministrstvom za šolstvo in šport pripravljala prilagoditve za Splošno maturo 2021. Ostali pa smo zvesti še eni tradiciji. Že vrsto let, vsak 8. marec vsem našim profesoricam podarimo cvetlico in jim tako pokažemo, da jih cenimo. Tako smo jih obdarili tudi letos. A ne s pravimi svetlicami. Vsaki profesorici smo podarili papirnat cvet, ki smo jih sami zložili, v cvet pa smo položili eno dobro misel.

Zapisal: mentor dijaške organizacije Blaž Zabret