Evropski dan

Evropski dan

Za dijake evropskega oddelka (1. e) smo 19. 4. 2010 organizirali projektni dan s posebnimi vsebinami. Dijaki so  s pomočjo gradiva Urada vlade RS za komuniciranje dobili veliko informacij o  zgodovini, organih, možnostih za mlade v EU in pridobljeno znanje  pokazali na kvizu Spoznavajmo EU, ki smo ga izvedli pred evropskim dnem.

V mali šoli retorike so spoznali pravila javnega nastopanja pred večjim ali manjšim številom poslušalcev, vodenje diskusije in debate ter se sami preizkusili v govornem nastopanju pred publiko.
Kultura vedenja ima pomembno vlogo v naših vsakodnevnih in še posebej poslovnih odnosih, zato so v nadaljevanju spoznali nekaj pravil bontona in protokola ter pomen različnih nebesednih komunikacijskih sporočil. V zaključnem delu se je dijakom priključilo nekaj  predstavnikov drugih razredov in so prisluhnili predstavitvi Službe vlade RS za razvoj in evropske zadeve ter dobili informacije o EU in o trenutnih problemih oz. področjih aktivnega dela. Najboljšim tekmovalcem pri kvizu smo na koncu  projektnega dne podelili nagrade.

Več vtisov je zbranih v prispevku Drugačen šolski dan.