Goethe Institut na turneji po dolenjskih šolah

Goethe Institut na turneji po dolenjskih šolah


18. 4. 2011 je Gimnazijo Novo mesto obiskal Goethe Institut, ki je aprila gostoval na dolenjskih šolah. Gre za nemškio ustanovo, ki ima sedež v Ljubljani, njen cilj pa je približati nemščino vsem generacijam, predvsem pa mladim. V ta namen je ekipa Goethe Instituta pripravila zanimiv program, ki smo mu prisostvovali dijaki, ki se učimo nemščino, pridružili pa so se nam tudi dijaki Ekonomske šole in ŠC Novo mesto.

Naši gostje so nam najprej na kratko predstavili inštitut, sledilo pa je delo po skupinah. Dijaki smo v štirih skupinah s pomočjo zanimivih delavnic spoznavali lepote nemščine ter se zraven tudi zabavali. Višek zabave in smeha pa je prinesel znani slovenski glasbenik in stand up komik Boštjan Gorenc – Pižama, ki nam je s svojim nadvse zabavnim programom dodobra ogrel smejalne mišice. Za konec smo lahko ob pomoči »čvekalnice« še preizkusili znanje nemščine; na voljo smo imeli namreč posebno kabino, kjer smo z improvizacijo poskušali kar najbolje po nemško razložiti »komplicirane« nemške besede.

Ekipa Goethe Instituta je s svojim obiskom poskrbela za nadvse dobrodošlo popestritev pouka, poleg tega pa je marsikomu približala nemški jezik in učenje le-tega. Dijaki si želimo, da bi šola v sodelovanju s podobnimi ustanovami tovrstne projekte podpirala tudi v prihodnje.