Gradec in MUWA tudi navdušila

V okviru programa NJD so imeli dijaki 1. letnika enodnevno ekskurzijo v Gradec. Po prihodu so si najprej vodeno ogledali mesto in ugotovili, da ima Gradec zelo bogato zgodovino in arhitekturo, saj je bilo dvakrat avstrijska prestolnica. Po ogledu so v skupinah iskali določene znamenitosti in izpolnjevali delovne liste.

Gradec je prepoznaven predvsem po grajskem hribu Schlossbergu, do katerega vodi 350-450 stopnic, po katerih so se dijaki povzpeli na vrh. S terase modernega nakupovalnega centra so uživali v razgledu na celotno mesto. Po opoldanskem odmoru so se z Otoka na Muri skozi park odpravili v Muzej zaznav – MUWA, kjer so se osredotočili na čutila in izvedeli veliko dejstev o optičnih iluzijah. Najbolj izviren in zanimiv je bil stol, ki preko senzorjev prenaša gibe rok na hrbet sedečega, igra ogledal, zanimive 3D slike, vrteče okno in še veliko drugega. V parku so se za konec še sprostili ob spoznavanju in družabnih igrah, povezanih s čutili.

Izlet je bil zabaven, ne preveč naporen in hkrati zelo poučen, saj so bili dijaki v nenehnem stiku z nemško govorico in jezikom pri vodenju in pri vseh ogledih. Med vodenjem so razširili in dopolnili znanje o mestu, sami pa so bili v tujem okolju prisiljeni uporabiti besedni zaklad in si tako pridobili nove izkušnje. Več v poročilu in fotogaleriji.