Izvedene dejavnosti

 

Novoletni koncert

23. 12. 2011 je v veliki gimnazijski telovadnici potekal že deveti zaporedni novoletni koncert, ki je bil tudi dobrodelni. Na koncertu so nastopili: Parliament Attack, Jokers and Jacks, Beauties and beast in People Exploding. Poleg vseh gimanzijskih skupin pa so dogodek popestrile še karaoke, na katerih je zmagal Jan Kapš. Nagrajen je bil z izletom v Benetke za dve osebi, ki ga podarja Collegium Mondial in 20 urnim tečajom kateregakoli tujega jezika pri Šoli tujih jezikov Yurena.

Koncert je bil zelo uspešen, kajti zbrali smo preko 1000€, ki so namenjeni šolskemu dobrodelnemu skladu za dijake iz socialno šibkejših družin. Za uspešno izveden projekt se še posebej zahvaljujemo našim sponzorjem: Optiki Pušnik Novljan, Piceriji Novljan, Avtošoli DABA, Zavarovalnici Adriatic Slovenica, Šoli tujih jezikov Yurena in Collegium Mondial Travel. Posebna zahvala pa je namenjena glavnemu sponzorju, Šoli vožnje center Prah.
Utrinke s koncerta si lahko ogledate v fotogaleriji.

Volitve v dijaško organizacijo

 

13. 10. 2011 so v gimnazijski knjižnici potekale volitve v dijaško organizacijo gimnazije (DOG). Kandidaturo za predsednika DOG so oddali trije kandidati: Nika Bratkovič in Tilen Erjavec iz 2. letnika ter Zala Slana iz 3. letnika. Po predstavitvi vsakega kandidata so potekale anonimne volitve. Sicer so bile volitve sklepčne, vendar so na njih manjkali dijaki 1. letnika, opravičeni zaradi medijskega dneva. Rezultat prvega glasovanja je bil 11:5:4 (Zala Slana:Nika Bratkovič:Tilen Erjavec).

17. 10. 2011 smo volitve ponovili še za dijake 1. letnika in opravičeno manjkajoče, da jim ni bila izvzeta možnost glasovanja. Rezultat se ni bistveno spremenil 12:6:5 v istem vrstnem redu. Novo izvoljena predsednica je Zala Slana, podpredsednika pa Nika Bratkovič ter Tilen Erjavec. Po koncu volitev se je poslovil prejšnji predsednik Peter Rangus, ki pa je obljubil, da bo kot svetovalec še vedno priskočil na pomoč.

Sprejem “fazanov” v šolsko skupnost

16. 9. 2011 je DOG pripravil sprejem prvošolčkov v šolsko skupnost. Sprejem je potekal v učilnicah, kjer bi “fazani” drugače imeli svoje redne šolske ure. Vse se je začelo s kratkimi igrami. Dekleta so morale komentirati nogometne tekme in se preizkusiti v gospodinjstvu. Fantje pa so na preizkus postavili svoj angelski glas ter svoje ročne spretnosti. Po uspešno opravljenih igrah je sledila zaprisega, po kateri so vsi “fazani” postali dijaki.

Program je povezoval predsednik DOG Peter Rangus, dogodek pa so ovekovečili: snemalec Klemen Berus, fotografinja Nika Bratkovič ter novinar Stezic Tilen Erjavec.