Jezikovni tabor v Salzburgu

Jezikovni tabor v Salzburgu

Od 28. marca do 1. aprila 2010 je 41 dijakov novomeške in črnomaljske gimnazije preživelo na skupnem jezikovnem taboru v Salzburgu. Osrednja tema je bila mladi in medijska kultura. Namen projekta je bilo raziskati, kako se mladi vključujejo v socialna omrežja in kaj jim le-ta pomenijo.

Salzburg nam je dal odlično priložnost, da znanje nemščine preiskusimo v avtentičnem okolju. V skupinah smo samostojno odkrivali znamenitosti mesta, s številnimi nalogami opravili razne dnevne aktivnosti, ki so nas “prisilile” v komunikacijo z domačini in hkrati omogočale podrobno spoznavanje mesta in življenja v njem.

Ogledali smo si nemalo muzejev in kulturnih znamenitosti, ki so nam jih predstavili lastni vodiči. V času našega bivanja smo uspešno izvedli vse projekte: spoznavali življenje in znamenitosti Salzburga, analizirali vključitev mladih v socialna omrežja, izdelali elektronski časopis, predhodno pa tudi komični film o odvisnosti od Facebooka.

Da smo pokazali znanje, ki smo ga pridobili v slabem tednu, je poskrbel zaključni skupni večer s predstavitvijo projektov in kvizom. V mladinskem hotelu smo bili “odrezani” od interneta, smo pa zato  tesneje spletli številna prijateljstva.

Dejavnosti jezikovnega tabora so predstavljene v  e-časopisu SalzSLOburg, več fotografij je na ogled v fotogaleriji.