Karierni dan 2023

Odločitev za študij in s tem za nadaljnjo poklicno pot je za mnoge ena najtežjih, zato na Gimnaziji Novo mesto veliko dejavnosti namenimo kariernemu svetovanju.

Tako bomo tudi letos, poleg ostalih aktivnosti, organizirali Karierni dan, ki se bo odvijal v petek, 20. 1. 2023, od 7.45 do 14.00 ure in je namenjen dijakom 3. in 4. letnikov Gimnazije Novo mesto.

Letos se bo na Kariernem dnevu predstavilo kar 35 fakultet in 4 univerze. Fakultetam, za katere je največ zanimanja, se bodo na predstavitvah pridružili predstavniki iz prakse, ki so končali študij na posamezni fakulteti, kar je posebnost Kariernega dne na Gimnaziji Novo mesto. Predstavniki iz prakse so večinoma bivši dijaki Gimnazije Novo mesto in so zaključili študij na posamezni fakulteti, bodo dijakom spregovorili o tem, kako in zakaj so se odločili za študij na izbrani fakulteti, kaj jim je pomagalo pri odločitvi, kako so oni doživljali študij, kako je potekala njihova dosedanja karierna pot in kakšne so zaposlitvene možnosti po zaključku študija na izbrani fakulteti.
Poleg predstavitve fakultet se bodo dijaki lahko udeležili tudi predavanj in delavnic o možnostih zaposlitve v slovenski vojski, izbiri pravega študija in karierne poti, o subvencioniranem bivanju v dijaških domovih in o študiju v tujini.

Karierni dan 2023 – program

Karierni dan 2023 – prijava  (prijava je možna do 13. 1. do 24.00)