Obisk in solidarnost z Gimnazije Škofja Loka

Obisk in solidarnost z Gimnazije Škofja Loka

12. in 13. 11. 2010 so dijaki škofjeloške gimnazije že drugič obiskali svoje vrstnike, dijake klasične gimnazije, v Novem mestu.

Vendar je letošnja izmenjava prerasla pedagoške in družabne okvire. Dijaki in zaposleni z Gimnazije Škofja Loka so namreč zbirali sredstva za dva dijaka Gimnazije Novo mesto (za Davida Čuka in Barbaro Škrjanc). Njunima družinama so zadnje poplave prizadejale ogromno škodo. Zbrana sredstva sta jima izročili profesorici škofjeloške gimnazije Andreja Kolar in Helena Morisset.

Dijaki obeh gimnazij so se nato odpravili spoznavati Novo mesto, popoldne so pa spoznali še zgodovino Rudolfovega in najpomembnejše arheološke najdbe v okolici mesta. V soboto so se odpravili v Ljubljano, kjer so si ogledali razstavo v Mestnem muzeju – Emona, mit in resničnost. Po ogledu razstave so si ogledali še Emono na prostem.

Tudi pri letošnji izmenjavi so dijaki pridobili številna nova znanja in nove prijatelje, zato se veselijo obiska v Škofji Loki v začetku aprila 2011. Več vtisov o izmenjavi je zbranih v poročilu.