Obisk nemških ustanov v Ljubljani

Dijaki 3. letnika so v okviru programa nemške jezikovne diplome spoznali različne nemške ustanove v Ljubljani. Obiskali so Goethe Institut, slovensko-nemško gospodarsko zbornico (AHK), nemško veleposlaništvo in nemško čitalnico.

Maja Mikec je v svojih vtisih zapisala: »Gospod na AHK je bil posebno zgovoren in nam je med drugim predstavil tudi Nemčijo, njene glavne značilnosti in s čim se Nemci radi pohvalijo. Večkrat so nam omenili, da so lansko leto v Nemčiji posebej posvetili bratoma Grimm, saj je bila lani 200. obletnica izdaje prve knjige pravljic.

Na veleposlaništvu smo izvedeli, kakšna pot je potrebna, da nekdo postane veleposlanik in kaj so naloge veleposlaništev po svetu. Priznam, da si nisem predstavljala, da imajo toliko dela z usklajevanjem in pripravami na sprejem predstavnikov iz posameznih držav. Za vsem stoji dejansko ogromno dela, ki se ga ne zavedamo in ne opazimo.

Predstavitev nemške knjižnice se mi je tudi zdela zanimiva, saj smo na koncu tudi sami lahko pobrskali med knjižnimi policami. Zelo me veseli, da vem, kje se ta knjižnica nahaja in v bodoče jo bom gotovo še kdaj obiskala."