Odlični atleti

Odlični atleti

12. 5. 2010 je bilo na novomeškem stadionu posamično atletsko področno prvenstvo, ki so se ga udeležili dijaki srednjih šol iz Novega mesta, Brežic, Krškega, Ivančne gorice in Črnomlja. Ekipa dijakov in dijakinj naše šole je bila zelo številčna, mnogi so dosegli odlične rezultate. S temi rezultati se bodo v velikem številu uvrstili na državno prvenstvo, ki naj bi bilo prihodnji teden v Ljubljani.

Med dijakinjami je na 100 m zmagala Janja Kramarič, tretja je bila Daša Orlič. V daljini so vse kolajne pobrale naše dijakinje. Prva je bila Klara Samide, druga Lana Škerlj, tretja pa Gaja Škerlj. V teku na 400 m je Breda Škedelj zasedla 3. mesto, v skoku v višino je bila Nevenka Stepan druga, tretje mesto sta si delili Katja Baranašič in Ajda Bauer. V metu krogle je bila Katarina Juršič tretja.

Pri dijakih smo posamezno osvojili dve prvi mesti: v metu krogle je zmagal Jaka Žulič, David Kastrevc je bil tretji,v teku na 2000 metrov je zmago slavil Miha Povšič. V teku na 100 metrov je odličen rezultat dosegel Blaž Brulc, ki je v tej disciplini osvojil drugo mesto.

Še posebej je treba pohvaliti naše štafete. Imeli smo eno ekipo dijakov in dve ekipi dijakinj. V obeh kategorijah so slavile naše ekipe, druga ekipa dijakinj je zasedla drugo mesto. Vse tri ekipe so dosegle zelo dobre rezultate. Pri dijakih so štafeto tekli: Timon Orlič, David Kastrevc, Miha Končar in Blaž Brulc. Pri dijakinjah so zmagovito štafeto tekle: Klara Samide, Lana Škerlj, Ema Guštin in Gaja Škerlj. V drugi štafeti, ki ni dosti zaostajala za prvo so tekle: Nina Potočar, Daša Orlič, Breda Škedelj in Janja Kramarič.

Vse ostale rezultate si lahko pogledate na strani Timinga Ljubljana