Odlični rezultati na državnem tekmovanju iz biologije

Od 28. 3. – 5. 4. 2009 je v Murcii v Španiji potekala 7. naravoslovna olimpijada EUSO 2009.

Slovenijo je zastopala tekmovalna skupina treh dijakov, v kateri je bil Gregor Hrovat iz 1.b, zraven pa še dijaka Gimnazije Ravne in Gimnazije Vič. S timskim delom, znanjem in požrtvovalnostjo so dosegli bronasto priznanje, ki je bilo zelo blizu srebrnega. V konkurenci 49 ekip so dosegli rezultat prve tretjine. Za vse udeležence je bilo sodelovanje na olimpijadi dragocena izkušnja in popotnica v nadaljnjem izobraževanju.

Več o letošnji naravoslovni olimpijadi si lahko ogledate na spletnem naslovu EUSO, kjer je tudi blog s slikami vseh pomembnih dogodkov.

21. 3.  2009 je bilo v Ljubljani državno tekmovanje iz biologije.  Tekmovanja se je udeležilo 18 dijakov naše šole iz vseh štirih letnikov. Prvi in drugi letniki so tekmovali iz znanja o invazivnih rastlinah in živalih, tretji in četrti pa iz znanja biologije, ki je predpisano kot maturitetna snov.

Nina Turk, 4. e, je dosegla zlato priznanje in se bo udeležila priprav za biološko olimpijado, ki bo letos na Japonskem. Osem dijakov pa je prejelo srebrno priznanje: Luka Andrejčič, 4. d, Janja Mirtič, 4. b, Nino Metelko, 3. a, Gašper Simonič, Marija Radešček in Sara Kukman iz 2. a, Ida Rangus, 2. f ter Maja Kosec, 1. e.