Plavalno potapljaški tečaj za športnike

 

Plavalno potapljaški tečaj za športnike

Zadnji teden poletnih počitnic so se dijaki 1. š razreda udeležili plavalno potapljaškega tečaja v Nerezinah. Vsega skupaj 19 dijakov je bilo teden dni nastanjenih v naselju Bučanje Počitniške skupnosti Krško, ki ga vodi ZPM (Zveza prijateljev mladine) Krško.

Na tečaju smo izboljšali plavalno znanje dijakov v tehnikah prsno, kravl, hrbtno in delfin ter izvedli osnovni tečaj prostega potapljanja. Poleg plavalnega in potapljaškega programa so dijaki vsako jutro izvajali tudi jutranji kondicijski trening z razgibalnimi vajami. Povzpeli smo se na hrib nad Nerezinami (Televrin). V prostem času smo igrali odbojko na mivki in košarko ter se vozili s čolnom. Skratka aktivnosti ni manjkalo, tako da so dijaki že teden pred ostalimi naredili nekakšen uvod v novo šolsko leto.

 

Ves čas tečaja nas je spremljalo izjemno lepo in stabilno vreme, temperatura morja pa je bila zelo ugodna za izvajanje zastavljenih aktivnosti. Zelo smo bili zadovoljni tudi z nastanitvijo, nasploh nam nova lokacija nudi boljše možnosti za izvajanje programa.