ŠKL: Košarkarice zaključile ligo

Na Gimnaziji Bežigrad se je odvijala povratna polfinalna tekma med gimnazijkami iz Novega mesta in gimnazijkami z Bežigrada. V finale, ki bo 20. 4. 2013, so se uvrstile gimnazijke z Bežigrada. Dijakinje Gimnazije Novo mesto so tako zaključile prvo sezono v ŠKL, v kateri so skozi tekme pokazale odlično igro in opozorile nase, da so resne in odlične tekmice drugim ekipam, ki so že dalj časa v ŠKL-ju.

Povratna polfinalna tekma se je začela z vodstvom Gimnazije Bežigrad, ki je v prvi četrtini bila boljša z rezultatom 11 : 10. V drugi in tretji četrtini so košarkašice Gimnazije Novo mesto poskušale izenačiti rezultat, vendar so bile domačinke v prednosti že v drugi četrtini z rezultatom 23 : 19. V tretji četrtni je bil izid 42 : 33 za Gimnazijo Bežigrad. Vodstvo so skozi igro stopnjevale in se na koncu veselile zmage z rezultatom 61 : 43 in s tem samo še potrdile zmago iz Novega mesta.

Izjava trenerja Saša Rebernika: »Odigrali smo še zadnjo tekmo v letošnji sezoni, s katero smo lahko zadovoljni, saj smo dosegli rezultate nad našimi pričakovanji. Za naslednjo sezono si želim tudi tako uspešne rezultate.«

Izjava profesorja Ivana Maričiča: »Zelo smo zadovoljni z letošnjo sezono, ki je naša prva v ŠKL. Dekleta so presegle vsa pričakovanja z uvrstitvijo v polfinale, za kar si zaslužijo vse čestitke.

Za Gimnazijo Novo mesto so igrale: Živa Jerman, Manja Može, Kaja Galič, Maruša Seničar, Katja Cesar, Zala Mavrič, Maruša Derlink, Ema Leskovšek, Ana Hrovat. Več v fotogaleriji.