Zlate in srebrne plakete iz znanja kemije

Zlate in srebrne plakete iz znanja kemije

14. 3. 2011 se je na šolskem izbirnem tekmovanju 19 dijakov Gimnazije Novo mesto uvrstilo na državno tekmovanje. 14. 5. 2011 se je državnega tekmovanja v Ljubljani udeležilo 16 dijakov (3 dijaki se tekmovanja niso mogli udeležiti zaradi izmenjave dijakov). Bili so zelo uspešni, saj so osvojili 4 zlate in 5 srebrnih Preglovih plaket.

Zlate plakete so si prislužili Matej Makše, Kristina Redek, Julija Gorenc iz 1. letnika ter Doroteja Novak iz 3. letnika. Srebrne plakete pa so prejeli Zala Babič, Klara Zupančič, Petra Tomažin in Tjaša Lukšič iz 1. letnika ter Katja Kelvišar iz 2. letnika.

Dobitniki zlatih Preglovih plaket so bili 5. 6. 2011 povabljeni v Cankarjev dom na slovesno razglasitev rezultatov državnih tekmovanj iz znanja in raziskovanja, ki potekajo ped okriljem ZOTKS – a. Tisti, ki so osvojili prvo mesto, so plaketo in nagrado slovesno prejeli na odru v Gallusovi dvorani. Od naših dijakov je 1. mesto osvojil Matej Makše, ki mu je priznanje podelil prof. dr. Saša Aleksij Glažar, 4. mesto pa je osvojila Doroteja Novak.