Arhiv aktiva: Matematika (2016 -2017)

Rezultati (šolsko leto 2016/2017)

Šolsko in državno tekmovanje iz logike

29. 9. 2016 je bilo šolsko tekmovanje iz logike. Tekmovalo je 125 dijakov, ki so prejeli 42 bronastih priznanj. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 10 dijakov naše šole. Ti dijaki so: iz 1. letnika Sara Kotnik, iz 2. letnika Miha Radež, Filip Brajčič in Jon Judež, iz 3. letnika Jakob Höfferle, Luka Umek, Ana Šenica in Tara Štraus Duvnjak, iz 4. letnika pa Karmen Zupančič in Anja Lukan.

12. 11. 2016 je potekalo državno tekmovanje iz logike na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Dijaki so osvojili 3 zlata in 1 srebrno priznanje. Zlato priznanje so dobili Anja Lukan iz 4. c (5. mesto), Luka Umek iz 3. d (10. mesto) in Miha Radež iz 2. d (12. mesto). Srebrno priznanje je prejel Jon Judež iz 2. d.

Šolsko in državno tekmovanje iz razvedrilne matematike

6. 10. 2016 se je odvijalo šolsko tekmovanje iz razvedrilne matematike. Tekmovalo je 66 dijakov, ki so prejeli 26 bronastih priznanj. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 15 dijakov naše šole. To so: iz 1. letnika Sara Kotnik, Špela Muhič, Lara Gašpar in Nika Molan, iz 2. letnika Jon Judež, Anja Mitrović, Miha Radež, Laura Bučar in Matevž Turk, iz 3. letnika Domen Mohorčič, Ana Čuk, Jakob Höfferle, Luka Umek in Tina Lindič, iz 4. letnika pa Liza Mirtič.

26. 11. 2016 je potekalo državno tekmovanje iz razvedrilne matematike, kjer so naši dijaki dosegli izjemen uspeh: Domen Mohorčič iz 3. a je osvojil 1. mesto, zlato priznanje in 1. nagrado, Jakob Höfferle iz 3.b je dosegel 4. mesto, zlato priznanje in 3. nagrado, zlato priznanje pa so prejeli še Anja Mitrović iz 2. d (10. mesto), Nika Molan iz 1. e (11. mesto), Jon Judež iz 2. d (14. mesto) in Sara Kotnik iz 1. e (15. mesto). Ostalih 9 udeležencev je prejelo srebrno priznanje. Nagrajencem čestitamo.

Šolsko, izbirno in državno tekmovanje v znanju matematike za Vegova priznanja (šolsko leto 2015/2016)

17. 3. 2016 se je odvijalo šolsko tekmovanje iz matematike, poznano po imenu »Mednarodni matematični kenguru.« Tekmovalo je 140 dijakov, ki so prejeli 50 bronastih priznanj. Najboljši so bili Filip Brajčič in Tadej Mohorčič iz 1. letnika, Ana Šenica in Domen Mohorčič iz 2. letnika, Evgenija Burger iz 3. letnika in Uroš Prešern iz 4. letnika.

Na tekmovanju »S kengurujem na pico« je zmagal 2. b razred. Pojedli bodo pico velikanko. Želimo jim dober tek.

Isti dan je potekalo tudi izbirno tekmovanje za državno tekmovanje v matematiki, ki ga je letos gostila naša gimnazija. Tekmovalo je 81 tekmovalcev. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 17 tekmovalcev. To so: Jon Judež, Tadej Mohorčič, Leon Gorše, Miha Radež in Filip Brajčič iz 1. letnika, Ana Šenica, Luka Umek, Jakob Höfferle, Domen Mohorčič in Tara Štraus Duvnjak iz 2. letnika, Evgenija Burger, Barbara Jaklič, Jon Škerlj in Karmen Zupančič iz 3. letnika ter Jakob Jurij Snoj, Tristan Kovačič in Uroš Prešern iz 4. letnika.

V soboto, 16. 4. 2016, je na naši gimnaziji potekalo državno tekmovanje srednješolcev v znanju matematike za Vegova priznanja za dolenjsko regijo. Zlato priznanje je doseglo šest naših dijakov, 11 pa jih je prejelo srebrno priznanje. Najboljša med našimi sta bila: Jakob Jurij Snoj (2. mesto, zlato priznanje in prva nagrada) in Uroš Prešern (5. mesto, zlato priznanje in tretja nagrada). Zlati so bili še Ana Šenica, Barbara Jaklič, Jon Judež in Miha Radež.

Dijak Jakob Jurij Snoj se je uvrstil na 57. mednarodno matematično olimpijado, ki bo julija letos v Hongkongu.

Meddržavno tekmovanje “LEFO – hitro in zanesljivo računanje”

Leja Verbič iz 1. d je v finalu državnega tekmovanja “LEFO – hitro in zanesljivo računanje” v starostni skupini srednješolci (od 1. do 4. letnika) dosegla 4. mesto in se uvrstila na meddržavno tekmovanje Hitro in zanesljivo računanje. Tekmovanje je bilo v soboto, 7. maja 2016, v Murski Soboti. Udeležilo se ga je 129 najboljših tekmovalcev iz Estonije, Litve, Latvije, Ukrajine in Slovenije. Leja je v svoji kategoriji (Dekleta od 7. razreda OŠ do zadnjega letnika SŠ) dosegla 14. mesto. Vir: http://sl.lefo.net/