Dijakinja Larisa Rataj iz 4c zmagovalka natečaja za najboljše ljubezensko pismo

Larisa Rataj iz 4c se je v nedeljo, 6. 11. 2022, udeležila prireditve Kulturnega društva Josipine Turnograjske iz Preddvora, na kateri so razglasili rezultate 11. natečaja za najboljše ljubezensko pismo. Njeno besedilo je bilo izbrano za najboljše pismo v kategoriji srednješolcev. Na natečaj je sicer prispelo 138 pisem, med njimi 37 srednješolskih. Tema letošnjega natečaja je bila ljubezen do mladih oz. mladi za mlade.

Tričlanska strokovna komisija je nagrado utemeljila z naslednjimi besedami:

»Larisino pismo je ranljivo, ranljivost pa je silen pogum. Izpostavlja trpke nesmisle odraščanja, a nanje gleda s prizemljeno sladkobo. Čudovito je, razmišljujoče. Krhko, a tako odločno. Slogovno in jezikovno krasno. Njeno pisanje je literarno preseženo in izstopa od ostalih pisem. Jezikovno je brezhibno, stilsko samosvoje, v pismo vnaša pogled na zgodovino, na preteklost in zaobjema današnji, postmoderni čas.«

(https://www.kdjt.si/novice/rezultati-11-natecaja-za-najboljse-ljubezensko-pismo-v-sloveniji-za-leto-2022)

Na spodnji povezavi si lahko preberete Larisino zmagovalno pismo:

https://cdn.domdesign.com/users/KDJT/Site/sites/kdjt.si/modules/Domino/Files/larisa-rataj-1-mesto-ss.pdf

Larisa je pred dvema letoma na tem natečaju dosegla drugo mesto, uspešno pa sodeluje tudi na drugih natečajih in postaja opazna mlada avtorica. Iskreno ji čestitamo za zmagovalno pismo in ji želimo veliko navdiha in uspehov vnaprej.

Suzana Krvavica