Dobri rezultati na področnem posamičnem atletskem tekmovanju

V sredo, 18. 5. 2022, je bilo na stadionu posamično tekmovanje v atletiki. V lepem vremenu in ne preveč številčni udeležbi dolenjskih atletov in atletinj, je kar nekaj naših tekmovalcev in tekmovalk  doseglo dobre rezultate. Finale državnega tekmovanje bo v četrtek, 26. 5. 2022, v Mariboru. Na tekmovanje se uvrsti najboljših 16 tekmovalcev v posamezni disciplini in štafetah 4 x 100 metrov.

Pri dijakinjah je najboljši rezultat dosegla Karla Jerič, ki je z osebnim rekordom 14, 01 osvojila 1. mesto v metu krogle in s tem dosegla normo za Balkansko prvenstvo. Drugo mesto je ravno tako v metu krogle osvojila Erika Bojanec, tretja je bila Tara Resnik. Medalje so osvojile še: Zoja Aleksandra Bracovič v skoku v višino, kjer je zasedla 3. mesto, Tinkara Grobler v teku na 400 metrov je bila druga. Nina Pečnik je bila druga v teku na 1000 metrov. Njen uspeh je s 3. mestom dopolnila Mina Macedoni. V štafetnem teku 4 x 100 m so Petja Markovič, Teja Vrtačič, Tinkara Grobler in Karla Jerič  osvojile 2. mesto.

Pri dijakih je v teku na 100 m Bor Tekstor zasedel 2. mesto in Jan Radakovič 3. mesto, Adrian Oberstar je bil na 14. mestu. V teku na 400 m je bil Matjaž Gazvoda drugi, v teku na 1000 m je 1. mesto osvojil Lovro Šimec, Svit Bartolj je bil četrti. V teku na 2000 m je zmagal Nil Kerin. Najboljša v skoku v daljino sta bila Jakob Kavšek in Matjaž Rebolj s 1. in 2. mestom, njun uspeh je dopolnil Mat Kovačič, ki je bil šesti. V metu krogle sta bila naša dijaka Luka Tratnik Cerovšek in David Balažič na 6. in 7. mestu, Domen Vahčič pa 13. Pucelj Andraž je v skoku v daljino zasedel 8. mesto.

Vsem dijakom in dijakinjam iskreno čestitamo in se veselimo njihovih uvrstitev in nadaljnjih bojev na finalnem tekmovanju.

Jernej Cimperman in Saša Lavrič