Prejemniki priznanj in priznanj z nagrado za šolsko leto 2021/22

Podelitev priznanj in priznanj z nagrado je v šolskem letu 2021/22 potekala v atriju Gimnazije Novo mesto, in sicer ločeno za dijake zaključnega letnika ter ostale dijake.

Dijaki 4. letnika so priznanja in priznanja z nagrado prejeli 23. maja 2022. Prireditev s kratkim kulturnim programom, v katerem je z glasbenimi točkami nastopil gimnazijski jazz band v sestavi Vid Dović, Miha Kapš, Aja Koncilija in Jurij Dović, sta povezovali Julija Jakljič in Julija Srpčič. Dijakom zaključnega letnika je ravnateljica podelila 43 priznanj ter 13 priznanj z nagrado.

Podelitev priznanj in priznanj z nagrado dijakom 1., 2. in 3. letnika pa je potekala na zadnji šolski dan, 24. junija 2022. Z recitalom Svoboda osvobaja, posvečenim vsem ljudem, ki si prizadevajo za mir, smo najprej obeležili dan državnosti, sledila pa je podelitev priznanj in priznanj z nagrado. Pod mentorstvom Tomaža Koncilije so nastopili gimnazijski jazz band v zasedbi Vid Dović, Aja Koncilija, Jurij Dović in Miha Kapš ter člani gledališke skupine Goga Julija Jakljič, Lana Traven, Maja Tomić, Amika Zoja Jelič in Julija Srpčič, in sicer trikrat zapored: najprej za 1., nato za 2. in na koncu še za 3. letnik. Prejemniki priznanja z nagrado so poleg priznanja dobili še vabilo na nagradni izlet, ki bo organiziran v začetku septembra. Ravnateljica je skupno podelila 65 priznanj in 36 priznanj z nagrado.

Vasja Jakše