ITS Gledališče v Ljubljani

V četrtek, 27. 10. 2022, so dijaki, ki obiskujejo ITS Gledališče, preživeli gledališko popoldne in večer v Ljubljani. Obiskali so SNG Drama in Slovenski gledališki inštitut (SLOGI), zvečer pa so si v Mali drami SNG Drama ogledali predstavo Vse sijajne stvari.

V Drami so si najprej ogledali zaodrje in tako spoznavali gledališče in gledališki jezik z druge strani. Gledališka pedagoginja jih je z zanimivimi aktivnimi vajami pripravila tudi na ogled predstave Vse sijajne stvari. V SLOGI-ju so si nato ogledali stalno razstavo o zgodovini gledališča na Slovenskem in se za piko na i vrnili v Dramo na ogled odlične monodrame Vse sijajne stvari.

Dijakinji Hana Haler in Blažka Kodrič iz 2b sta strnili vtise:

»Predstavitev Drame in ogled zaodrja sta bila zelo zanimiva. Neverjetno se nama zdi, koliko dela in ljudi, ki niso igralci, stoji za predstavo (tudi po 30).

Predstava Vse sijajne stvari je zagotovo vredna ogleda. Enourna monodrama, v katero je ves čas vključena tudi publika, je v nama pustila zelo velik pečat. Spodbudila naju je k razmišljanju »o sijajnih stvareh, zaradi katerih  je vredno živeti«, in  verjameva, da nama bo pomagala v marsikaterem težkem trenutku.«

Gledališki dan postaja tradicionalen dogodek za dijake ITS Gledališče, ki tako učence kot učitelje motivira za ustvarjalno delo in jih na praktičen način uči gledališkega jezika.

Suzana Krvavica, prof.