MEPI – poskusna odprava 2018

Pet nadobudnih deklet, ki so si nadele ime Sonde,  se je 20. 4. 2018 in dan za tem odpravilo na poskusno odpravo po gričih Dolenjske. Sonde bi sicer lahko pomenilo – solidarnost; odgovornost; neustrašnost; delavnost; energičnost, a kaj, ko v resnici le opisuje njihovo delo na odpravi.

Na odpravi, ki je terjala številne priprave, namenjene usvajanju veščin, so si dekleta izbrala za namen raziskovanje kakovosti voda. Ob poti, ki so jo same načrtovale in je od njih zahtevala dnevno premaganih vsaj 12 kilometrov čez drn in strn ter z nahrbtniki na ramenih, težkimi tudi po 16 kilogramov, je skupina deklet izvajala meritve kakovosti voda z LabQuestom in ustreznimi Vernier merilniki.

Čestitati velja vsem udeleženkam poskusne odprave (Leji Verbič, Anji Mitrović, Evi Brudar, Mojci Muhič in Maruši Penca Kocjan). V življenju je najlepše spoznanje, da, ko in če se lotiš neznanih stvari, kjer se porajajo dvomi in vprašanja o lastni sposobnosti in zmogljivosti ter uspeš premagati sebe, si v vsakem primeru zmagovalec.

Bravo dekleta, odkrile ste za vas do tega trenutka še neznani svet in ta izkušnja bo za večne čase le vaša.

Le pogumno naprej pri odkrivanju neznanega.

Mentor in inštruktor odprav, Primož Plazar