Naše dijakinje nastopile na zaključnem turnirju za državno prvenstvo v Ljubljani

Naše dijakinje so 5. 4. 2022 nastopile na zaključnem turnirju košarkaric v finalu državnega prvenstva v dvorani Gimnazije Moste v Ljubljani.

V drugem polfinalu so se pomerile z ekipo tretje Gimnazije Maribor in v borbeni tekmi izgubile z 58:64. Večkrat so se približale na tri koše zaostanka, žal pa več ni šlo.

Utrujene in razočarane so takoj zatem igrale za 3. mesto z domačinkami. Tokrat so bile prepričljivo boljše in so zmagale 45:89 in tako osvojile 3. mesto v državi. Državne prvakinje so postale Gimnazijke iz Celja, v njihovi ekipi pa igra veliko reprezentantk Slovenije.

Naše dijakinje so na koncu osvojile 4. mesto v državi. Skozi celo sezono so pokazale veliko borbenosti, znanja in ekipnega duha. To je velik uspeh za našo šolo, za kar jim iskreno čestitamo.

V najboljšo petorko je bila izbrana Uma Bobić iz 4Š.

Ekipo so sestavljale:

Sara Burgar, 4Š – kapetanka, Uma Bobić, 4Š, Maja Košmerl, 4Š, Mala Malenšek, 3MM, Katarina Sivonjić, 2Š, Teja Dajčman, 1Š, Lucija Škoda, 1Š, Živa Kirn, 1A.

Velika hvala tudi trenerju ŽKK Krka Sašu Reberniku, bivšemu dijaku naše šole, s katerim že dolga leta odlično sodelujemo pri vodenju šolske ekipe.

Podrobi rezultati so v prilogi KZS.

Ivan Maričič, vodja košarkarskih ekip GNM