Naši dijaki odlični na državnem tekmovanju iz naravoslovja

26. januarja je v Ljubljani potekalo 7. državno tekmovanje iz naravoslovja, ki je hkrati tudi izbor tekmovalcev za udeležbo na mednarodni naravoslovni olimpijadi EUSO 2019. Tekmovanja se je udeležilo sedem naših dijakov, pet iz 2. letnikov ter dva iz prvega letnika, ki so se na državno tekmovanje uvrstili preko izbora na šolskem tekmovanju.

Naši dijaki so se tudi tokrat na tekmovanju odrezali več kot odlično. Jernej Birk iz 2. d  je s 3. mestom osvojil zlato priznanje in se hkrati uvrstil v ekipo šestih tekmovalcev, ki bodo Slovenijo zastopali na mednarodni naravoslovni olimpijadi. Gostitelj 17. EUSO olimpijade bo Almada Portugalska, pesti pa bomo držali med 4. in 11. majem, 2019.

Poleg Jerneja je z odličnih osmim mestom zlato priznanje osvojil tudi Domen Hočevar iz 2. c.

Tudi ostali tekmovalci, Sergej Pelko iz 2. c, Matija Radež in Urban Malavašič iz 2. a, Enej Zamida iz 1. d ter Miha Kapš iz 1. a, so se dobro odrezali in se vsi uvrstili v prvo tretjino tekmovalcev ter s tem osvojili bronasto priznanje.

Tekmovanje je zaradi interdisciplinarnosti, ki zahteva odlično znanje kemije, biologije in fizike v povezavi z matematiko, znanje, ki v marsičem presega gimnazijski nivo, zelo zahtevno, zato so odlični rezultati naših dijakov še toliko vrednejši.

Vsem dijakom celotna ekipa naravoslovja iskreno čestita.

Janja Pust