OIV Planinska tura za 2. letnik

V začetku šolskega leta smo v mesecu septembru za vse dijake 2. letnika izvedli tri dnevno planinsko turo v kombinaciji s terenskimi vajami iz geografije. Po dveh letih Corona ukrepov smo se zopet odpravili na našo tradicionalno Komno. Končno!

Začeli smo z obhodom Bohinjskega jezera, dvakrat prespali v Domu na Komni, obiskali Triglavska jezera in pogorje Komne do Bogatinskega sedla. Najbolj vztrajni so se dodatno povzpeli na Tičarico (2071 m), Bogatin (1977 m) in Lanževico (2003 m).

Med potjo smo imeli predstavitve iz geografije Julijskih Alp, zgodovine 1. svetovne vojne in varnega gibanja v gorah.

Kljub drobnim težavam med hojo (žulji, bolečine v mišicah …) smo vsi varno zmogli vse napore in ugotovili, da zmoremo veliko več, kot si predstavljamo. Krepili smo skupinski duh, pomagali šibkejšim in se skupaj veselili prehojenih ciljev in vrhov.

Vsi smo bili po planinsko krščeni za prehojene poti in osvojene vrhove v pogorju Komne.

Imeli smo kar nekaj težav z izvedbo tur, saj smo zaradi slabih vremenskih razmer  prestavljali termine, a smo z razumevanjem vodstva šole in oskrbnice v Domu na Komni izpeljali turo za vse štiri skupine. Naučili smo se ukrepati v dolini in na terenu za varno planinarjenje.

Ivan Maričič, aktiv ŠV