Področno tekmovanje v odbojki za dijakinje

Danes, 10. 11., je potekalo področno tekmovanje v odbojki za dijakinje. Udeležene so bile: Gimnazija Josipa Jurčiča, Srednja zdravstvena in kemijska šola Novo mesto, Gimnazija Brežice in Gimnazija Novo mesto.
V prvi tekmi so se naše dijakinje zoperstavile igralkam Ivančne Gorice. V prvem setu se je poznala zgodnja ura in zato smo se še nekoliko lovili v igri. Predvsem je dobro deloval servis in obramba. V drugi set smo se podali že veliko bolj samozavestno in ga “zaključili na 13” ter z zmago 2:0 v setih.
V drugi tekmi so bile naše nasprotnice vedno neugodne dijakinje Srednje zdravstvene in kemijske šole. Znova smo bili predvsem suvereni v obrambi in na servisu ter tekmo nekoliko nepričakovano dobili brez večjih težav. V igro se je po dolgem premoru zaradi poškodbe vrnila Lara Kukovičič. V napadu sta dominirali Neja in Nika, obramba pa je bila na mestu ob vseh poskusih pritiskov nasprotnic. Zmaga z 2:0.
Zadnje kolo je bil derbi dneva, saj sta se pomerili obe neporaženi ekipi na današnjem turnirju. Proti Gimnaziji Brežice so se naše igralke na začetku nekoliko izgubile, saj sprejem ni deloval tako dobro kot na drugih dveh tekmah, kar je posledično vplivalo tudi na organizacijo napada. Na minuti odmora so dekleta dobila navodila za drugačno taktiko sprejema in kritja v bloku ter bolj globoko postavljeno obrambo. Korekcija v igri je takoj obrodila sadove, saj so po zaostanku 16:10 igralke Gimnazije NM prevzele pobudo in z borbeno igro zmagale prvi set 25:20.
Drugi set smo znova začeli malce neodločeno, vendar smo predvsem po zaslugi borbene igre v obrambi in odličnimi servisi kmalu prevzeli vodstvo ter tekmo mirno pripeljali do konca. Zmaga z 2:0.
Z zmagami na vseh treh tekmah so igralke uresničile primarni cilj uvrstitve v četrtfinale DP, s tem pa si zagotovile tudi nekoliko lažjega nasprotnika na tem tekmovanju. Čestitke za igro, borbenost in zmago na turnirju vsem igralkam (Ema Menger (C), Meta Lazič, Nika Drkušič, Neja Štukelj, Nuša Kocuvan, Ana Brinec, Ela Pavlin (L), Lara Kukovičič, Pija Vidic, Julija Ivanovič, Mojca Kavčič).
Marko Bartolj