Poročilo o športnem dnevu 3. letnikov

V čudovitem sončnem vremenu v ponedeljek, 17. 6. so dijaki 3. letnikov preživeli nepozaben športni dan, poln aktivnosti na prostem. Vzdušje je bilo naravnost fantastično, kar je še dodatno prispevalo k pozitivni energiji in navdušenju med dijaki.

Bohinj: Veslanje, kolesarjenje in plezanje

Prva polovica dijakov se je podala na izlet v Bohinj, kjer so uživali v različnih športnih dejavnostih. Najprej so se podali na veslanje po čudovitem Bohinjskem jezeru, kjer so se lahko sprostili in občudovali prekrasno naravo. Veslanje je bilo odličen način za krepitev ekipnega duha in sodelovanja med dijaki.

Po veslanju so se podali na kolesarski izlet po slikovitih bohinjskih poteh. Svež zrak in prelepa narava sta poskrbela za odlično vzdušje, medtem ko so dijaki raziskovali okoliške kraje.

Dan so zaključili s plezanjem na naravni skali. Plezanje je bilo pravi izziv za dijake, vendar so se z veseljem spopadli z njim. Občutek dosežka ob osvojitvi vrha je bil neprecenljiv, prav tako pa so se dijaki naučili veliko novega o plezanju in sami sebi.

Mirna gora: Pohod

Druga polovica dijakov se je odpravila na pohod na Mirno goro. Pohod je bil sproščen in prijeten, saj so dijaki uživali v prelepi naravi in sončnem vremenu. Pot do vrha Mirne gore je bila polna zanimivih razgledov in priložnosti za pogovore in smeh.

Na vrhu Mirne gore so dijake pričakali čudoviti razgledi na okoliško pokrajino, kar je bilo popolno nagrada za njihov trud. Med pohodom so dijaki tudi spoznali marsikaj novega o naravi in pomenu telesne aktivnosti za zdravje.

Športni dan 3. letnikov je bil prava uspešnica. Vsak dijak je našel nekaj zase in užival v različnih športnih dejavnostih, hkrati pa so se med seboj še bolj povezali. Takšni dnevi so ključni za spodbujanje zdravega življenjskega sloga in krepitve skupnosti.

Breda Vovko