Občinsko prvenstvo v odbojki za dijakinje

V dvorani Leona Štuklja na Šolskem centru NM je danes potekalo občinsko prvenstvo v odbojki za dijakinje.

Igralke Gimnazije Novo mesto so se v skupinskem delu pomerile najprej z ekipo Srednje gradbene, lesne in vzgojiteljske šole, kjer so po sproščenem prvem setu in nekoliko težjem drugem, zmagale z rezultatom 2:0.

V drugi tekmi so se za prvo mesto v skupini, pomerile z Srednjo ekonomsko šolo Novo mesto, kjer so v prvem setu prevladovale, saj so nasprotnicam dovolile le 10 točk, v drugem pa so se morale bolj potruditi in pokazati več svojega odbojkarskega znanja. Kljub temu so dijakinje relativno mirno pripeljale tekmo do konca in zmagale z 2:0.

V tretji tekmi smo se v polfinalu pomerili z Srednjo elektro šolo in tehnično gimnazijo. Z suverenimi servisi Neje Štukelj in Nuše Kocuvan, ter mirno in organizirano igro v obrambi pod vodstvom Daše Kafol smo prvi set dobili z 25:7, v drugem pa so igralke nasprotne ekipe z nekoliko bolj zbrano igro v napadu in na servisu zapretile, da bi prevzele set. Kljub temu so igralke ostale zbrane in osvojile še 6 set na tekmovanju, ter zmagale z 2:0.

V finalu smo se pomerili z neugodno ekipo Srednje zdravstvene in kemijske šole, ki je sestavljena iz izkušenejših igralk Pie K., Sare Z. in Pike J. V prvem setu je bilo napeto do zaključne točke, v drugem pa naše igralke žal niso uspele unovčiti prednosti 2 točk v sredini seta. Tako smo se prvič danes pomerili v tretjem setu. Z bolj natančnimi servisi, borbenostjo v bloku in obrambi, ter požrtvovalnostjo sicer poškodovane Nike Drkušič, smo tretji set zaključili z rezultatom 15:11 in osvojili občinsko prvenstvo za dijakinje.

Vsem igralkam (Menger, Pavlin, Kocuvan, Kafol, Kukovičič, Lazič, Brinec, Drkušič, Vidic, Kavčič, Štukelj, Ivanovič) gre zahvala za dobro igro in udeležbo, ter čestitke za osvojeno občinsko tekmovanje.

Se vidimo na področnem.

Marko Bartolj