Rezultati državnega tekmovanja iz kemije

V letošnjem letu, ki je bilo zaradi epidemije težko že za izvedbo običajnega pouka, so za razliko od lani vseeno potekala tudi nekatera tekmovanja v okviru ZOTKS, med drugim tudi kemijsko, t. i. tekmovanje za Preglova priznanja.

Čeprav pouk ni potekal za vse dijake v šoli, smo že šolsko tekmovanje, ki se ga je več kot presenetljivo udeležilo preko 100 dijakov, izpeljali v živo, kar je bil kar precejšen organizacijski zalogaj.

Iz šolskega se je na državno tekmovanje uvrstilo 18 dijakov, kar se zdi v teh okoliščinah zelo lep rezultat.

Tudi državno tekmovanje je, sicer pod posebnimi varnostnimi ukrepi, potekalo 8. maja 2021 v živo na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani.

Naši dijaki so tudi letos na državnem nivoju dosegli zelo lep rezultat, saj so osvojili 4 zlate in 4 srebrne Preglove plakete.

Med zlatimi dijaki so:

  • 3 dijakinje iz 2. letnikov: Nika Kadunc iz 2. c (osvojila 2. mesto), Lara Velkavrh iz 2. a (6. mesto) in Lana Traven iz 2. b razreda (16. mesto)
  • Jernej Birk iz 4. d, ki je osvojil tudi 1. mesto.

Med srebrnimi dijaki pa so:

  • iz 1. letnika Nina Pečnik, 1. d
  • iz 3. letnika Enej Zamida, 3. d
  • iz 4. letnika Kristina Turk, 4. a in Eva Malenšek, 4. b.

Tako omenjeni kot ostali dijaki, ki so dosegli na šolskem tekmovanju rezultat, s katerim se uvrščajo v zgornjo petino vseh slovenskih dijakov, so prejemniki bronastih priznanj. Le teh je na gimnaziji letos 29.

Vsem dijakom za dosežen uspeh iskrene čestitke.

Aktiv kemije