S kulturnim dnevom obeležili Cankarjevo leto

V četrtek, 20. novembra 2018, so imeli dijaki 3. letnika kulturni dan v Ljubljani, s katerim so obeležili Cankarjevo leto.

Dijaki 3. a, 3. b, 3. e in 3. š so si v Cankarjevem domu in Mestnem muzeju najprej ogledali razstavi Ivan Cankar in Evropa ter Ivan Cankar iz prve roke, dijaki 3. c, 3. d in 3. k pa so si v Narodni galeriji ogledali razstavo Ivane Kobilce in impresionistov. Obe razstavi o Cankarju sta odlično približali velikega umetnika in njegovo delo.Tudi Ivana Kobilca je dijake navdušila, zlasti klasiki so z zanimanjem gledali slike, o katerih so se učili pri umetnostni zgodovini. Dijaki so se nato na delavnici v Drami pripravili na ogled Hlapcev. Skoraj triurna predstava se je začela ob 18.00 in dijake različno nagovorila.

Jan Trputec iz 3. a je uprizoritev komentiral takole: »Predstava mi je bila všeč, najbolj pa so me navdušili igralci, med katerimi je po mojem mnenju izstopal Klemen Slakonja v vlogi župnika. Scena je bila drugačna, kot sem pričakoval, a mi je bila vseeno všeč. Edino, kar me v predstavi ni navdušilo, je konec, ki se je precej oddaljil od Cankarjevega, ki mi je ljubši, saj gledalcu sporoča, da je vredno živeti, četudi človek trpi.«

Suzana Krvavica