Tudi v letu 2023 Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto sodeluje v projektu “Športajmo in berimo”, ki je namenjen spodbujanju branja med mladimi športniki

Dogodek z znanimi športniki je bil v prireditvenem atriju knjižnice, povezovala ga je Carmen L. Oven. Gostje na dogodku so bili nekdanja vrhunska deskarka na snegu Gloria Kotnik, dobitnica olimpijske bronaste medalje v paralelnem veleslalomu v Pekingu leta 2022, nekdanji alpski smučar Andrej Miklavc ter izredni kolesar Matej Mohorič, ki je prejšnji teden osvojil svetovno prvenstvo po makadamu, prav tako pa je izredno uspešen v cestnem kolesarstvu (etapne zmage po Franciji, dirke po Italiji in Španiji …).

Dogodka so se udeležili dijaki 1e, 1š in 2š oddelka, ki so bili izredno navdušeni nad srečanjem. Največji vtis je na dijake naredil prav Matej Mohorič, pri katerem so dijaki začutili iskren vpogled v njegovo veselje do kolesarstva in užitku v tem, kar počne. Dejal je, da bi želel, da bi na tekmah zmagali vsi, vendar to preprosto ni mogoče, in to je kruto. Rekel je: »Bistvo športa je, da dajem ljudem navdih in pokažem, da se sanje lahko uresničijo«.

Breda Vovko

Povezava do posnetka na YouTube kanalu Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto