Uspehi na matematičnih tekmovanjih v prvem polletju

Od septembra do meseca januarja smo matematiki zabeležili celotna cikla tekmovanj iz logike in razvedrilne matematike.

Konec meseca septembra, 27. 9. 2018, se je šolskega tekmovanja iz logike udeležilo 72 dijakov. Skupaj so dosegli 31 bronastih priznanj (12 prvošolci, 9 drugošolci, 6 tretješolci in 4 maturantje). Sedem dijakov se je 10. novembra udeležilo državnega tekmovanja v Ljubljani. Srebrno priznanje sta dosegla Feliks Fortuna iz 2.c in Pija Kapš iz 3.a. Štirje tekmovalci pa so prejeli zlato priznanje: Miha Kapš iz 1.b, Matic Erpič iz 2.a, Domen Hočevar iz 2.c in Tjaša Remec iz 2.c.

V znanju razvedrilne matematike se je 3. 12. 2018 preizkusilo 66 dijakov. Dosegli so 20 bronastih priznanj (3 v prvih, 6 v drugih, 3 v tretjih in 8 v četrtih letnikih). Na državno tekmovanje 26. januarja 2019 se je uvrstilo 15 dijakov. Srebrno priznanje je doseglo 12 dijakov: Ema Baša iz 1.b, Vid Dović iz 1.b, Tjaša Remec iz 2.c, Matija Radež iz 2.a, Sergej Pelko iz 2.c, Matic Erpič iz 2.a, Eva Malenšek iz 2.b, Sara Kotnik iz 3.e, Pija Kapš iz 3.a, Tadej Mohorčič iz 4.a, Eva Brudar iz 4.d in Anja Mitrović iz 4.d. Nika Molan iz 3.e, Miha Radež iz 4.d in Jon Judež iz 4.d pa so dosegli zlato priznanje. Jon je posegel v sam vrh tekmovalcev in prejel tudi 2. nagrado.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspeha tudi v prihodnje.

Za vse matematične navdušence pa v mesecu marcu prirejamo še tekmovanje iz matematike »kenguru«, ki je odskočna deska za državno tekmovanje iz matematike. Šolsko tekmovanje bomo popestrili z medrazrednim tekmovanjem »S kengurujem na pico«.