Vrhunski rezultati naših atletov na državnem prvenstvu

V četrtek, 23. 5. 2024, je v Velenju potekalo državno prvenstvo v atletiki. Tekmovanje se je odvijalo v spremenljivem vremenu, toda tekmovalce dež očitno ni zmotil. Naši dijaki in dijakinje so dosegli izvrstne rezultate.

Na najvišjo stopničko se je v teku na 2000m zavihtel Tjaž Djaip Bartolj. Vseskozi je kontroliral nasprotnike in tekel taktično zelo dobro. Njegov uspeh sta dopolnila Lenart Mihalič, ki je bil 5. in Maj Repovž s 14. mestom. Tek na 1000m je bil še bolj razburljiv saj se je kar nekaj tekmovalcev izmenjalo v vodstvu. 2. mesto je pripadlo Lovru Šimcu, 4. mesto pa Timoteju Krašovcu. Finale teka na 100m je bilo novo presenečenje, saj je Bor Tekstor močno popravil rezultat kvalifikacijskega teka,  in bil v finalu 2. z rezultatom 10.99. Jan Radakovič je nastopil v teku na 400m in zasedel 7. mesto. Gašper Pureber je nastopal v skoku v daljino ter rahlo poškodovan zasedel 6. mesto. Velik dosežek pa je tudi 2. mesto v štafetnem teku 4x100m v postavi Tilen Hlavaty, Gašper Pureber, Jan Radakovič in Bor Tekstor, ki so z rezultatom 42.97 še izboljšali čas s področnega prvenstva.

Tudi pri dekletih so bili doseženi odlični rezultati. Kar tri dijakinje so prišle v finalno tekmovanje v metu krogle. Odlični sta bili Karla Jerič, ki je osvojila 2. mesto, Maja Pečnik je bila tretja. Njun uspeh je dopolnila še Erika Bojanec, ki je na koncu zasedla peto mesto.  Lara Balažic in Marina Skinder sta tekli na 1000 metrov.  Odličen rezultat je dosegla Lara Balažic, ki je za las zgrešila kolajno. Ravno tako je Neja Mantelj za nekaj stotink zgrešila finale in je bila na koncu deveta v teku na 100 metrov.  V finale skoka v daljino sta se uvrstili Petja Markovič in Luna Kupljenik. Petja je osvojila 7., Luna pa 12. mesto.  V štafetnem teku 4 x 100 metrov so nastopile Nina Cvelbar, Ema Selak, Petja Markovič in Neja Mantelj, ki so si pritekle 8. mesto v državi.

Dijakom in dijakinjam čestitamo za odlične dosežke.

Jernej Cimperman in Saša Lavrič