4. B izbran za »najprosotovljsko skupino med srednješolci«

V tednu Rdečega križa je skupina prostovoljcev 4. B razreda Gimnazije Novo mesto prejela priznanje za »najprostovoljsko skupino 2018/2019 za srednje šole«, ki ga je podelilo Območno združenje Rdečega križa Novo mesto.

V letošnjem letu so Aja Barbič, Laura Bučar, Katarina Breznik, Lara Bukovec, Lea Damnjanović, Ula Fink, Anamarija Gole, Nadja Gvadjava, Nejka Guček Cvelbar, Nezmir Hodžić, Lana Jeglič, Manca Juršak, Zala Kulovec, Tjaša Luzar, Kim Malnarič in Senija Tirić skupaj opravili vsaj 248 prostovoljskih ur. Sodelovali so pri izvedbi Gimnazijskega Božička za starejše, novoletne prireditve za uporabnike OZRK, dneva za spremembe, druženja z varovanci VDC Črnomelj, bili so prostovoljci na pediatričnem oddelku v Splošni bolnišnici Novo mesto, nudili so učno pomoč svojim vrstnikom in sodelovali pri izvedbi še drugih projektov v sodelovanju z OZRK Novo mesto in drugimi društvi ter bili kot prostovoljci dejavni tudi v domačih krajih.

Njihovo prostovoljsko delo je tako opazno tudi v širšem okolju, ne le na šoli. S svojim zgledom spodbujajo prostovoljstvo kot način življenja.

Karmen Čarman