Četrtfinale državnega prvenstva v malem nogometu za dijakinje

Športna dvorana Marof, 12. 4. 2018

Naše dijakinje so do četrtfinalnega tekmovanja prišle z dobrimi predstavami na občinskem in področnem tekmovanju. Tokrat je bilo potrebno nasprotnim moštvom le čestitati za njihovo zmago. Na tekmovanju so sodelovale: Ekonomska šola Celje, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra iz Kamnika, Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacijo iz Ljubljane ter Gimnazija Novo mesto.

Žreb je določil, da se naša dekleta v prvi tekmi pomerijo z ekipo Celja. Na tej tekmi so imele pobudo Novomeščanke, a so Celjanke ob koncu teke izenačile. Sledili so kazenski streli, kjer pa so več sreče imele punce iz Celja.

V drugem igralnem paru so bile, prav tako po kazenskih strelih, uspešnejša dekleta iz Ljubljane. Naslednje tekme so odločale o tem, kdo bo nadaljeval v polfinalno tekmovanje. Celjanke so morale priznati premoč Kamničankam, naša dekleta pa so izgubila proti Ljubljančankam. Kljub porazu so lahko ponosne nase, saj so prikazale borbeno igro in veliko željo. Včasih je nasprotnik preprosto boljši.

Vsem igralkam velika hvala za prizadevnost, še posebno Evi Primc, Manci Troha ter Viti Šandor, ki so šolo zastopale vsa leta, tokratno tekmovanje je bilo zanje zadnje.

Posebna zahvala gre tudi skupini mažoretk iz Trebnjega, ki so popestrile otvoritveno slovesnost, dijakom, ki so poskrbeli za dobro delo na zapisnikarski mizi (Emilio Stariha Hidanović, Tevž Falkner, Peter Luštek), moderatorjema Roku Karliču in Tiborju Kovačiču, ki sta zabavala malo številčno občinstvo ter Angeliki Kirar in Francu Štirnu za lepo odpeto Slovensko himno.

REZULTATI TEKEM:

  • EKONOMSKA ŠOLA CELJE : GIMNAZIJA NOVO MESTO                 3 : 3        (1 : 1)     (2 : 1)*
  • ŠC PET : GSŠRM KAMNIK                                                                           3 : 3        (1 : 1)     (2 : 1)* (*kazenski streli)
  • GSŠRM KAMNIK : EKONOMSKA ŠOLA CELJE                                     3 : 0       (1 : 0)
  • ŠČ PET : GIMNAZIJA NOVO MESTO                                                        6 : 1        (4 : 0)

VRSTNI RED:

  • 1. ŠC PET
  • 2. GSŠRM KAMNIK
  • 3– 4. EKONOMSKA ŠOLA CELJE
  • 3 – 4. GIMNAZIJA NOVO MESTO

Primož Plazar, prof. švz

foto: