Dan za spremembe v romskem naselju Jedinščica

V soboto, 7. aprila, je po vsej Sloveniji potekala že 9. akcija Dan za spremembe. Organizira jo Slovenska filantropija v sodelovanju s številnimi humanitarnimi organizacijami. V letošnjo akcijo Dan za spremembe se je pod okriljem Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto vključilo tudi pet prostovoljk iz 3. b in profesorici Jasmina Žagar in Suzana Krvavica.

V romskem naselju Jedinščica smo prebarvali zabojnik Dnevnega centra DRPD, v katerem se že skoraj leto dni odvija program za romske otroke.  Ta center vsak dan obišče približno 15 otrok. Otroci tam dobijo učno pomoč, izvajajo pa se tudi številne dejavnosti, ki jih imajo mladi radi – ples, glasba, kuhanje, igra, šport … Z akcijo smo jim želeli polepšati zunanjost zabojnika, da bo prijaznejši, še bolj vesel, še bolj njihov, še bolj obiskan, še bolj priljubljen …

Predlogo risbe za zabojnik je izdelala profesorica Jasmina Žagar, na »zidove« pa sta jo narisali Kristina Kulovec in Manca Berkopec iz 3. b. Risbo smo skupaj s skoraj 30 prostovoljci DRPD Novo mesto, Osnovne šole Grm ter otrok, ki obiskujejo Dnevna centra za otroke Brezje in Jedinščica, barvale dijakinje Lara Bukovec, Laura Bučar, Kim Malnarič in profesorica Suzana Krvavica. Z akcijo smo hkrati počastili tudi 8. april, mednarodni dan Romov.

Suzana Krvavica