Dijaki in zaposleni povezani v akciji Dobrodelna košarica za varno hišo

V četrtek in petek, 16. in 17. 9. 2021, smo člani Interact kluba Gimnazije Novo mesto organizirali akcijo Dobrodelna košarica za Varno hišo. Želeli smo zbrati živila in različne potrebščine za Varno hišo v Novem mestu. Izdelali smo plakate in akcijo oglaševali po šolskem radiu in socialnih omrežjih ter tako dijake in profesorje naše gimnazije obveščali, kako lahko pomagajo ljudem v stiski.

V četrtek zjutraj smo postavili stojnico pred zbornico. Člani kluba smo bili oba dneva na stojnici od 6.50 do 10.45. Pridni in dobrosrčni dijaki in profesorji so bili zelo motivirani in so nas ter varno hišo presenetili z zelo dobrim odzivom. V petek smo z akcijo zaključili in pregledali vse darovane dobrine, med katerimi je bilo veliko higienskih pripomočkov, hrane z daljšim rokom uporabe, šolskih potrebščin ter igrač za otroke. Vse darovane stvari smo danes že predali Varni hiši, kjer so bili navdušeni nad količino zbranih stvari.

Upamo, da smo z akcijo pomagali uporabnicam Varne hiše, da bo njihovo bivanje v ustanovi manj stresno in prijetneje tako zanje kot za njihove otroke.

Andraž Matoš,

član Interact kluba Gimnazije Novo mesto