Finalni turnir državnega prvenstva v košarki za dijakinje

V dvorani Kajuh 1. Gimnazije Celje smo odigrali Zaključni turnir državnega prvenstva za dijakinje skupaj z dijakinjami Gimnazije Franceta Prešerna Kranj, 3. Gimnazije Maribor in 1. Gimnazije Celje. V prvem polfinalu smo visoko izgubili z domačinkami (35 : 95). V drugem polfinalu so zmagale dijakinje iz Kranja, tako, da smo za 3. mesto igrali s 3. Gimnazijo Maribor. Naša mlada ekipa je v hrabro in borbeno igrala čez celo tekmo, a žal izgubila (57 : 68) in na koncu osvojila 4. mesto v državi.

V velikem finalu so Kranjčanke presenetile Celjanke in zasluženo osvojile naslov državnih prvakinj. V njihovi ekipi je igrala Ajda Burgar, naša dijakinja, ki pa v tem šolskem letu živi, se šola in trenira v Kranju. Je ena najbolj obetavnih mladih igralk v Sloveniji. Med tekmovanjem sta nas obiskali igralki Celja, slovenski reprezentantki, sicer pa v prvih letih šolanja dijakinji Gimnazije Novo mesto Aleksandra Krošelj in Maruša Seničar.

Dekleta so prikazala borbeno in učinkovito igro. Igrale so vse igralke in s svojo igro navdušile skozi celo sezono. So mlada in perspektivna ekipa, ki bo pod vodstvom trenerja Saša Rebernika lahko še zelo napredovala. Ekipo so sestavljale: Sara Burgar, 1. š. Uma Bobić, 1. š, Maja Krošelj, 1. š, Loti Gorjanec, 2. š, Mija Grobler 2. a, Maša, 2. d, Manca Pavec, 3. b in poškodovani Zala Rom 2. a in Ines Kastelic 3. š.

Poročilo: Ivan Maričič

Foto: Zala Rom 1. a