Gimnazijci sodelovali na 13. Dnevu za spremembe in se družili s stanovalci Doma starejših občanov Novo mesto

Gimnazija Novo mesto je na povabilo OZ RK Novo mesto ponovno pristopila k akciji Dan za spremembe, ki ga pod okriljem Slovenske filantropije vsako leto izvajajo prostovoljci širom Slovenije. Letošnji 13. Dan za spremembe je bil poseben, saj smo ga lahko po dveh letih ponovno izvedli v živo. Letošnji moto je bil: Nisi sam – soustvarjamo skupnost.«

Območno združenje RKS Novo mesto je v petek, 8. aprila 2022, povezalo mlade iz OŠ Šmarjeta in Šmihel, Gimnazije Novo mesto, Ekonomske šole Novo mesto, Šolskega centra Novo mesto – SEŠTG, študente Fakultete za zdravstvene vede Novo mesto in predstavnice krajevnih organizacij RK s stanovalci Doma starejših občanov Novo mesto in Penziona Sreča iz Orešja pri Šmarjeti.

180 mladih in starejših je ta dan »soustvarjalo skupnost« z izdelovanjem velikonočnih izdelkov, glasbo, petjem in miselnimi igrami. Vsi smo uživali v druženju, dejavnostih in živahnih pogovorih. Pogrešali smo stike, želimo si novih srečanj, nekateri mladi so izrazili željo opravljati prostovoljno delo v domu za starejše.

Iz Gimnazije Novo mesto so pri druženju s stanovalci doma sodelovale dijakinje Eva Žagar in Nikolina Gramc iz 3k, Gea Bahč iz 3b, Pia Olga Šepec in Meta Radež iz 2a, Marsela Supe Vide iz 1d in mentorica prostovoljcev Anica Kastelec.

Eva Žagar je po koncu strnila svoje vtise z naslednjimi besedami:
»Obe glasbeni delavnici sta uspeli, saj so petje, »miganje« in nasmehi na obrazih stanovalcev nagrajujoči. Z veseljem bi ponovila! Od sedaj naprej bom tudi sama prostovoljka v domu.«

Anica Kastelec