Gimnazijski Božiček tudi letos obdaril starejše

Dijaki in profesorji Gimnazije Novo mesto so s Skladom za pomoč ljudem v stiski na Območnem združenju RK Novo mesto že drugič izvedli dobrodelno obdarovanje starejših. Akcijo je na šoli usklajeval 3. b razred skupaj s profesoricami Karmen Čarman, Suzano Krvavica, Jasmino Žagar in socialno delavko Anico Kastelec. Pri zbiranju denarja so sodelovali skoraj vsi razredi in učitelji in zbrali skupaj 804 evre.

S tem denarjem  so nakupili različne izdelke za 35 daril, ki so jih zložili v lično okrašene škatle. Ker je ostalo še skoraj 100 evrov, so na željo RK kupili čokolade za otroke, saj se v prehranskih paketih ne znajde noben priboljšek za najmlajše.

Od 20. do 22. decembra so dijaki skupaj s predstavniki RK obiskali starostnike v mestnih in primestnih krajevnih organizacijah RK. »Srečanje s starejšimi je neopisljiv dogodek. Obdariti nekoga in videti njegovo veselje je nekaj, kar bi morali deliti cel december,« sta dejali Aja Barbič in Zala Kulovec iz 3. b razreda, ko sta se vrnili z obiska pri starejših.

Nuša Rustja