InterAct znova na Gimnaziji Novo mesto

V ponedeljek, 18. 11. 2019, se je na Gimnaziji Novo mesto odvijala prva akcija kluba InterAct. InterAct je podmladek Rotary International, ki združuje mlade v starosti od 12 do 18 let. Prizadevamo si zagotoviti boljši jutri z organizacijo različnih akcij, v katerih zbiramo prostovoljne prispevke za ljudi v stiski.

V dopoldanskem času so interaktovci med dijake in profesorje delili brezplačno kavo, čaj, pecivo in lepe misli ter jim na kratko predstavili, s čim se Interakt ukvarja. Razdelilo se je več kot 200 kav, 100 čajev, 500 lepih misli in tudi pecivo je pošlo. Dijaki in profesorji so se na dogodek pozitivno odzvali, prav tako se je povečalo tudi zanimanje za članstvo v klubu Interakt.

Dijakinji Iza in Maša sta vtise o dogodku strnili takole:

»Lepa misel in prijazni, nasmejani obrazi interaktovcev so mi že navsezgodaj zjutraj polepšali dan. Celotna akcija se mi je zdela radodarna, saj je bila organizirana iz čiste dobre volje članov ter želje po širjenju le-te med ostale.«    (Iza Gorše, 3. c)

»Zdi se mi, da je bil dogodek zelo uspešen. O njem sem prejela same pozitivne odzive. Dijake je najbolj presenetilo, da to delamo zgolj zato, da širimo pozitivno energijo. Dneva pa nismo polepšali samo mnogim od njih, ampak tudi sebi.«  (Maša Macedoni, članica kluba Interakt)

Jasna Potočar in Ula Jelen, 3. c