Na državnem srečanju so naši raziskovalci dosegli odlične rezultate

V ponedeljek, 15. 5. 2023, se je v Murski Soboti odvijalo 57. državno srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. V 19 različnih kategorijah je več kot 220 skupin mladih raziskovalcev predstavilo svoja dela.

Prejeli smo eno zlato in dve srebrni priznanji.

Nika Kadunc je za raziskovalno delo z naslovom »Arzen in kadmij v žitnih pripravkih za otroke od 6. meseca dalje« zasedla 1. mesto in s tem zlato priznanje v kategoriji kemija. Raziskovalno delo je izdelala ob pomoči mentoric mag. Branke Klemenčič, dr. Zdenke Šlejkovec in dr. Ingrid Falnoga.

Lana Traven je za nalogo »Vezava zwitter ionov na fluorescenčne nanodelce za uporabo v medicinski diagnostiki« prejela srebrno priznanje v kategoriji interdisciplinarnih raziskav. Raziskovalno delo je razvijala ob pomoči mentoric Janje Pust in prof. dr. Darje Lisjak.

Rea Doria Bergant in Tea Vovko sta ravno tako prejeli srebrno priznanje. Nalogo z naslovom »Veganstvo in vitamin B12« s področja farmacije in nutricionistike sta predstavili v kategoriji, ki zajema različna raziskovalna področja. Dekleti sta nalogo izdelali ob pomoči mentoric Janje Pust in Katarine Zupančič Sluga.

Čestitamo!

Branka Klemenčič