Nagrajenka natečaja »Bodi pisatelj» v nemškem jeziku je dijakinja novomeške gimnazije Erika Kum

Pionirski dom že nekaj let zapored organizira natečaj » Bodi pisatelj« za 2. in 3. triado osnovnih šol ter za srednje šole. Učenci in dijaki se prijavijo na omenjeni natečaj s svojim prispevkom v maternem ali tujem jeziku. Pionirski dom objavi začetke zgodb po kategorijah prijave in glede na tujejezično raven (druga, tretja triada osnovne šole ali srednja šola), udeleženci zgodbo nadaljujejo po svoji zamisli v različnih žanrih, pri tem morajo upoštevati predpisano dolžino prispevka.

Na natečaj se je tudi letos prijavila dijakinja 4. A razreda, Erika Kum. Napisala je globoko domišljeno zgodbo v nemškem jeziku, v kategoriji II. tujega jezika, na temo iskanja smisla življenja.

Na slavnostni podelitvi v Festivalni dvorani za  Bežigradom je omenjena dijakinja v četrtek, 15. 2. prejela 1. nagrado v omenjeni kategoriji. Odlomek iz njene zgodbe je občuteno prebral direktor Goethe inštituta Ljubljana, Uwe Reissig. Odlomke nagrajenih prispevkov v maternem jeziku sta brala igralca Dario Varga in Marinka Štern.

V organizaciji Pionirskega doma smo  bili mentorji in nagrajenci  po podelitvi povabljeni na zanimive delavnice: mentorji na temo spodbujanja kreativnega pisanja, ki ga je vodila profesorica didaktike na FF – katedra za nemški jezik – Brigita Kosevski Puljić, nagrajeni učenci in dijaki pa na temo pisanja scenarija in na temo ustvarjanja animiranega filma. Dogodek slavnostne podelitve je zelo lepo zaokrožil glasbenik in fotograf Lado Jakša s svojim glasbeno  vizualnim projektom, imenovanim »Plečnikova misel«, ki bo z vrhunsko prikazano vsebino gotovo  dodatno pripomogel  k prepoznavnosti Slovenije v svetu, vsled imenitnih del arhitekta, ki so na poetično – poduhovljen način predstavljena v projektu.

Napisala Eva Starič, prof., mentorica nagrajenke Erike Kum