Naše rokometašice zanesljivo do polfinala

Ljubljana, dvorana GIB, 20. 12. 2018

GIMNAZIJKE KAPA DOL

Na četrtfinalnem turnirju so sodelovale ekipe Gimnazija Šiška, Srednja zdravstvena šola Celje,  3. Gimnazija Maribor in Gimnazija Novo mesto.

V prvi tekmi se nam je po robu postavila ekipa iz Maribora. Rezultat tekme 28 : 20  za naša dekleta.  Nasprotnice niso bile kos našim razpoloženim rokometašicam, ki so vse prevzele v svoje roke in zanesljivo vknjižile zmago. V drugi tekmi, ki je odločala tudi o uvrstitvi v polfinalno tekmovanje je bilo potrebno premagati nasprotnice iz Celja. Celotno srečanje je bilo sila napeto, nobena od ekip si skozi srečanje ni priigrala varne prednosti. Celjanke so se izkazale za sila neugodnega nasprotnika, zato so bili nujni drastični taktični ukrepi. Med vratnicama je Lejo nadomestila Erin, na igrišče pa je po daljši odsotnosti zaradi poškodbe stopila Nika. V tem trenutku smo prevzeli pobudo na igrišču in ob koncu srečanja imeli neodločen izid. Sledil je podaljšek, kjer so bila naša dekleta prepričljivo boljša. Zmaga z rezultatom 27 : 24 je dekletom odprla polfinalna vrata.

Vsem puncam iskrene čestitke za prikazano igro in borbenost, še posebna čestitka gre Erin Novak iz 2. š, ki se je tekmovanja udeležila kljub vročini in bila kljub temu na visokem nivoju in pa Niki Andrejčič iz 3. š, ki se je po dolgotrajni odsotnosti z igrišč pogumno soočila s svojim strahom pred ponovno poškodbo.

Šolo so zastopale in dosegle zadetke: Enja Guček Cvelbar 1, Larisa Peterlin 3, Maja Mesojedec 4, Eva Kašič 5, Erin Novak 14, Nika Andrejčič 4, Ajda Turk 11, Kaja Mandelj 9, Sara Verbič 4 in Leja Verbič.

Primož Plazar