Občinsko in področno prvenstvo v košarki za dijake

Novo mesto – 27. 11. in 13. 12. 2018

V tradicionalnem terminu v decembru so naši košarkarji tekmovali na občinskem in področnem prvenstvu v dvorani Marof v Novem mestu.

Na občinskem prvenstvu 27.11. smo v konkurenci sedmih ekip osvojili 3. mesto. Po dveh visokih zmagah z Ekonomsko in Strojno šolo smo se v polfinalu pomerili s favoriti Tehniško gimnazijo in zasluženo izgubili z 41:55. V tekmi za tretje mesto smo premagali Zdravstveno šolo z visokih 75:28 in si priigrali posebno povabilo za naslednji krog tekmovanja.

13.12. je na področnem prvenstvu  v »domači« dvorani Marof  nastopili osem ekip. Po zanesljivih zmagah v predtekmovanju proti Gimnaziji  Litija in Brežice  smo v polfinali zopet igrali s favoriti Tehniško gimnazijo iz Novega mesta. Tekma je bila v prvem polčasu dokaj enakovredna, potem pa je prišla do izraza njihova kvaliteta, tako, da smo tekmo izgubili 34:64. Odločilna je bila tekma v malem finalu z dijaki iz Črnomlja. Po odlični igri v obrambi smo zmagali 37:16 . Osvojili smo 3.mesto in se uvrstili v ¼ finale državnega prvenstva, ki bo v januarju.

Ekipa je v vseh tekmah pod vodstvom kapetana Maria Križmana pokazala veliko borbenost in enotnost, pustila srce na parketu in s tem nadomestila pomanjkanje aktivnih igralcev košarke. Čestitamo in vse dobro v nadaljevanju tekmovanja.

Poročilo: Ivan Maričič

Foto: Agencija za šport NM