Občinsko in področno prvenstvo v odbojki za dijake

Novo mesto, 6. 11. in 14. 11. 2018

Takoj po jesenskih počitnicah so naši odbojkarji tekmovali na občinskem in področnem prvenstvu.

Na občinskem prvenstvu so  6.11. v dvorani Leona Štuklja v konkurenci sedmih ekip osvojili 3. mesto. Po neugodnem žrebu smo se v polfinalu pomerili s favoriti Srednjo elektro šolo in tehniško gimnazijo. Po odlični igri z obeh strani smo za nekaj točk v vsakem setu izgubili z 2:0. Na tekmi za tretje mesto smo v treh setih zmagali in si priigrali posebno povabilo za naslednji krog tekmovanja.

14. 11. 2018 je na področnem prvenstvu v »domači« dvorani Marof nastopilo osem ekip. Po zanesljivih zmagah na predtekmovanju proti Gimnaziji Brežice in Litija z 2:0, smo v polfinalu igrali z Zdravstveno in kemijsko šolo iz Novega mesta. Tekma je bila napeta in po veliki borbi smo zmagali z 2:0. V velikem finalu smo se pomerili s Srednjo elektro šolo in tehniško gimnazijo, povedli po prvem setu, potem pa je zmanjkalo moči in zbranosti in smo tekmo izgubili z 1:2. Osvojili smo 2.mesto in se uvrstili v ¼ finale D.P., ki bo v januarju.

Ekipa je v vseh tekmah pod vodstvom kapetana Leona Goršeta pokazala veliko borbenost in enotnost, pustila srce na parketu in s tem nadomestila odsotnosti in pomanjkanje igralcev, ki še trenirajo odbojko. Čestitamo in vse dobro v nadaljevanju tekmovanja.

Poročilo: Ivan Maričič

Foto: Agencijo za šport NM