Odbojkarji so postali področni prvaki

V športni dvorani Marof v NM pred domačimi navijači smo 7. 11. 2017 najprej odigrali občinsko prvenstvo, teden dni zatem, 15. 11. 2017, pa še področno prvenstvo v odbojki za dijake. Na občinskem prvenstvu smo osvojili tretje mesto in se po vabilu Agencije za šport NM udeležili področnega prvenstva.  Oslabljeni brez poškodovanih in odsotnih igralcev smo premagali Zdravstveno in Strojno šolo ŠC NM z 2:0, po neugodnem žrebu v polfinalu izgubili s Tehnično gimnazijo ŠC 0:2. V boju za bronasto medaljo smo premagali Biotehnično gimnazijo z 2:0.

Področno prvenstvo smo začeli v podobni postavi in z odličnimi odbojkarji ŠC Krško izgubili 2:0. Na odločilni tekmi za uvrstitev v polfinale z Zdravstveno šolo NM se nam je pridružil še vedno poškodovani odlični odbojkar Leon Gorše iz 3. Š,ki je stisnil zobe in dvignil moralo celotni ekipi. Zmagali smo 2:0 in se v polfinalu pomerili z najtežjimi tekmeci Tehnično gimnazijo iz NM. Po epskem dvoboju, kjer nam je zopet pomaga Leon, smo v borbi za vsako točko na koncu slavili z 2:0 in se uvrstili v finale, kjer pa smo se izčrpani od težkih tekem še enkrat pomerili s Krčani in jih v dvoboju na tri sete po izenačenem boju premagali 2:1. Postali smo področni prvaki in si s tem priigrali uvrstitev na četrtfinale državnega prvenstva srednjih šol v odbojki.

Naša  ekipa je  tokrat nastopila v bolj popolni postavi in prikazala borbeno in kvalitetno igro, ki je navdušila vse prisotne v dvorani. Čestitke celotni ekipi in hvala Leonu za nastop, kljub še nepozdravljeni poškodbi. S tako igro in pristopom bi lahko segla visoko v nadaljevanju tekmovanja za državno.

Ivan Maričič