Odličen zaključek šolskih športnih tekmovanj

V ponedeljek je bilo na stadionu Portoval posamično področno tekmovanje v atletiki. Prvotno je bilo načrtovano za četrtek, vendar je zaradi slabega vremena odpadlo. Na področnem so pri dijakinjah kolajne osvojile Lea Pavlin za 1. mesto v skoku v daljino, Ema Štukelj za 2. mesto in Laura Medved za 3. mesto v teku na 400 metrov ter Zala Lavrič za 2. mesto v metu krogle. Pri dijakih so bili nosilci medalj Matija Tomše v teku na 100 metrov za 3. mesto, 3. mesto je osvojila štafeta v teku na 4x100m, 2. mesto je zasedel tudi Luka Kunej v skoku v daljino.

V finale, ki je bilo v sredo, 20. 5. 2016, v Domžalah se je uvrstilo trinajst dijakov in dijakinj naše šole: Ema Štukelj, Laura Medved, Klara Lukan, Maja Gazvoda, Larisa Grubič, Laura Medle, Lea Pavlin, Tina Guštin, Zala Lavrič, Jakob Čop, Filip Brajčič, Martin Jančar Jarc in Luka Kunej.
Osvojili smo kar dve medalji. Zlato je v teku na 1000 metrov osvojila mlada in perspektivna tekačica Klara Lukan, njen uspeh je s 3. mestom dopolnila Lea Pavlin v skoku v daljino.