Pet dijakinj 4. b v Banjaluki na delavnici Lepljenka

Društvo Slovencev Triglav iz Banjaluke, JSKD Novo mesto in DRPD Novo mesto so v petek, 16. 2. 2018, na Gimnaziji Banjaluka organizirali delavnico Lepljenka. S tem je projekt Lepljenka, ki ga je JSKD dobro leto izvajal na slovenskih šolah, postal mednaroden.

Na delavnici v Banjaluki so kot gostje banjaluških gimnazijcev sodelovale dijakinje 4. b naše šole in mentorica Suzana Krvavica. 4. b se je v lanskem šolskem letu uspešno vključil v projekt Lepljenka in izdelal nekaj odličnih lepljenk, delavnica v Banjaluki pa je je bila za pet dijakinj nagrada za ustvarjalnost.

Delavnico v Banjaluki sta vodila Samo Dražumerič in Klavdija Kotar (JSKD). Razred banjaluških gimnazijcev 3. letnika je izdelal štiri lepljenke, snovno vezane na Kosovelove konse, dijakinje 4. b naše šole pa so naredile lepljenko z naslovom Grenka skodelica kulture, inspirirano s Cankarjem in aktualnimi dogodki iz sveta kulture v Sloveniji.

Po delavnici so se dijakinje, mentorica in izvajalca delavnice srečali z Marjanom Rističem, konzulom RS v Banjaluki in bivšim dijakom naše šole, in predstavnicami Društva Slovencev Triglav. Za vse udeležence je bilo srečanje v Banjaluki nepozabna in ustvarjalna izkušnja.

 

Suzana Krvavica